Test trake

Kupite trake za mjerenje glukoze u krvi? Na Dia-Centrum.nl ćete pronaći široku paletu trakica za glukozu u krvi marki kao što su Ascensia, Roche, Abbott i HT-One.

Prilikom naručivanja provjerite jeste li naručili ispravne trakice za dijabetes za odgovarajući mjerač glukoze u krvi. Na primjer, uz mjerač glukoze Contour potreban vam je mjerač glukoze u krvi Contour, a s test trakama Contour Next morate imati mjerač glukoze u krvi Contour XT, Contour Next One ili Contour USB.


Dia-Centrum.nl nudi širok raspon odobrenih test traka za glukozu , urin , ketone i kolesterol .

Testiranje na dijabetes: Koje su test trake najbolji izbor?

Kada je u pitanju upravljanje dijabetesom, mjerenje glukoze je ključno. Poznavanje količine glukoze u krvi, osobito na prazan želudac, omogućuje dijabetičarima donošenje odluka o prehrani, lijekovima i tjelesnoj aktivnosti. Međutim, odabir prave test trake može biti neodoljiv s obzirom na širok raspon dostupnih marki i tipova.

Važnost testiranja glukoze kod dijabetesa?

Testiranje na dijabetes nije samo rutina; to je bitan korak u upravljanju bolešću. Na primjer, test glukoze natašte daje uvid u razinu šećera u krvi nakon gladovanja preko noći. To pomaže razumjeti kako tijelo obrađuje šećer kada miruje. Redovitim mjerenjem glukoze pacijent može bolje prilagoditi svoje liječenje i spriječiti moguće komplikacije. Kada je riječ o odabiru marke za testiranje dijabetesa, pacijenti imaju mnogo mogućnosti. Evo nekih od vodećih marki na tržištu:

Serija Contour: Preciznost i pouzdanost

Serija Contour, uključujući Contour, Contour TS, Contour PLUS i Contour Next, poznata je po svojoj preciznosti. Ove test trake daju brze i točne rezultate, što ih mnogima čini omiljenim izborom. Napomena!: Svaka vrsta Contour trakica ima svoj mjerač glukoze, tako da Contour test trakice, na primjer, ne odgovaraju mjeraču Contour TS.

Slobodni stil: izmjerite glukozu bez kontakta s Abbottovim senzorom

Freestyle Lite i Freestyle Libre Sensor razlikuju se po svojoj naprednoj tehnologiji. Osobito Freestyle Libre senzor koji omogućuje kontinuirano praćenje glukoze bez potrebe za čestim ubodima prsta.

Caresens: učinkovit i jednostavan za korištenje

Caresens test trake poznate su po jednostavnosti upotrebe. Za njih je potrebna mala kap krvi i daju rezultate za nekoliko sekundi.

Accu-Chek: Godine pouzdanosti

Accu-Chek je etablirano ime u svijetu liječenja dijabetesa. Njihove test trake su pouzdane i preporučuju ih mnogi stručnjaci. Roche testeri Accu-Chek Instant, Accu-Chek Performa, Accu-Chek Mobile ili Accu-Chek Aviva za jednostavno i brzo mjerenje šećera.

Koje vrste dijabetesa postoje?

Razumijevanje različitih tipova dijabetesa ključno je za učinkovito liječenje. Kod dijabetesa tipa 1 tijelo ne proizvodi inzulin. Dijabetes tipa 2, najčešći oblik, javlja se kada tijelo ne reagira pravilno na inzulin.

Trake za urin i testovi ketona

Osim provjere glukoze u krvi, dijabetičari mogu testirati i svoj urin. To može pružiti uvid u funkciju bubrega i proizvodi li tijelo ketone, što može ukazivati na nedostatak inzulina.

Combur trake za urin

Combur trake za urin pouzdan su alat za praćenje različitih parametara u urinu, uključujući glukozu.

Ketonske trake Caresens, Diatesse ili Glucofix

Ketonske trake kao što su Caresens, Diatesse ili Glucofix bitne su za dijabetičare, posebno one s dijabetesom tipa 1. Mjere količinu ketona u mokraći, što može ukazivati na ketoacidozu, stanje koje može biti opasno po život.

Upravljanje dijabetesom zahtijeva strpljenje, znanje i prave alate. Bilo da mjerite glukozu u krvi robnim markama kao što su Contour ili Freestyle ili mjerite ketone Caresens ili Diatesse trakicama, odabir pravih proizvoda je ključan. Redovito praćenje i praćenje najnovijih tehnologija mogu pomoći dijabetičarima da žive zdrav i uravnotežen život. Ako ne možete pronaći rješenje, obratite se našoj specijaliziranoj službi za korisnike i pripremite se za mjerenje glukoze, ketona ili mjerenje pomoću urinskih testera.