Mjerač krvnog tlaka

Želite kupiti tlakomjer? Nudimo širok izbor tlakomjera poznatih marki kao što su Omron, Welch Allyn, Romed, Riester i Braun. Tlakomjeri za nadlaktice i zapešća dostupni sa zaliha. Potražite sada pravi mjerač krvnog tlaka za svoju kuću ili kao profesionalac, poput liječnika ili liječnika opće prakse.

Kupite pouzdan mjerač krvnog tlaka? Odaberite ovdje

Visoki krvni tlak povećava rizik od srčanog udara ili može dovesti do moždanog udara. Je li nečiji krvni tlak previsok, što povećava rizik od jedne od ovih akutnih bolesti, ne može se uvijek utvrditi izvana. Zato Dutch Heart Foundation preporučuje redovito provjeravanje krvnog tlaka. To činite uz pomoć aparata za mjerenje krvnog tlaka.

Zašto mjeriti krvni tlak

Kao što je spomenuto, rizik od moždanog ili srčanog udara raste tijekom života. Pogotovo ako imate više od četrdeset. Redovito provjeravanje krvnog tlaka dat će vam bolji uvid u vaše zdravlje. A ako se pokaže da je vaš krvni tlak doista previsok, možete na vrijeme potražiti savjet liječnika kako biste krvni tlak vratili na željenu razinu. Način mjerenja krvnog tlaka je korištenje tlakomjera.

Izmjerite sami sebe ili dajte da se izmjeri

Krvni tlak možete izmjeriti sami ili otići svom liječniku. U oba slučaja rezultat će biti isti, osobito ako koristite profesionalni i pouzdani tlakomjer. Na primjer, pogledajte tlakomjer koji ima manžetu koju navlačite preko nadlaktice. Ovaj tlakomjer za nadlakticu općenito je nešto točniji od mjerača krvnog tlaka na zapešću. Ali ako ne volite manšetu na nadlaktici, Omron ručni tlakomjeri vrlo su ugodni za korištenje. Posebna Intellisense tehnologija™ omogućuje brzo i precizno mjerenje.

Na kojoj ruci mjeriti krvni tlak?

Za mjerenje krvnog tlaka preporuča se izmjeriti ruku koju najmanje koristite. Dakle, za ljevoruke ljude to će biti desna ruka, za dešnjake to će biti lijeva ruka. Važno je da između kože i tlakomjera nema nikakvih elemenata, poput odjeće. Stoga zasučite rukave za najčišći mogući rezultat. Mjesto manšete također je važno. Postavite ovo otprilike dva centimetra iznad lakta. Smjernica za to je da mjerite u visini srca. Tijekom mjerenja sjedite na stolici s nogama jednu pored druge. Provjerite je li ruka koju mjerite opuštena. To činite tako da stavite ruku na stol ili je oslonite na naslon za ruke stolice. Krvni tlak mjerite tako da uključite tlakomjer. Nakon što se isključi, ponovite postupak nakon jedne minute. Ponekad je ovo dodatna radnja. Kod nekih uređaja mjerenje se automatski ponavlja. Zabilježite vrijednosti koje su tada naznačene. Tada možete razgovarati o ovim informacijama sa svojim liječnikom. Ili možete sami usporediti rezultate da vidite ima li promjena u odnosu na prethodna mjerenja.

Različite vrste mjerača krvnog tlaka

Nizozemska zaklada za srce preporučuje niz mjerača krvnog tlaka, također za kućnu upotrebu. Hartstichting tlakomjer je, na primjer, Omron tlakomjer. Ovaj mjerač je vrlo precizan i može pohraniti vrijednosti dvije osobe u svoju memoriju. Štoviše, možete odabrati vrstu koja također može otkriti nepravilan rad srca. Tlakomjer Microlife vrlo je prikladan i za korištenje kod kuće. Manžeta je iznimno velika, tako da je lako možete postaviti oko nadlaktice. Mjerite svoj krvni tlak i otkucaje srca. Za profesionalnog liječnika za mjerenje krvnog tlaka, naravno, važno je da možete pretpostaviti maksimalnu poruku o pogrešci. Riester tlakomjer ispunjava ovaj uvjet. Razni Riester mjerači imaju jasne zaslone za očitavanje vrijednosti. Možete birati između digitalnog ili analognog tlakomjera. S digitalnim tlakomjerom možete računati na dvije stotine mjerenja na setu baterija.